Du er her

Oplev kulturhistorien

I Middelalderen var Ringsted en af kongerigets betydeligste byer og der er i dag mange kulturhistoriske spor at gå på opdagelse i

Kirkemagtens stærke indflydelse er især manifesteret i Sct. Bendts kirke, hvor der findes mere end 20 kongelige og fyrstelige grave fra middelalderen.

Sct. Bendts Kirke blev opført af Valdemar den Store som i 1170 indviede kirken med skrinlæggelsen, dvs.  “genbegravelsen”, af de jordiske rester af sin far, Knud Lavard og kroningen af den lille prins, der også hed Knud.

Området omkring Haraldsted Sø rummer unikke og sjældne minder fra en grum fortid. Knud Lavard blev myrdet ved Haraldsted, og ved Valsøgård Voldsted og Ridebanen blev borgen brændt ned under Grevens Fejde, og ejeren blev dræbt. Der er ligeledes tydelige kulturhistoriske spor i form af beskyttede sten og jorddiger, gravhøje, kirker og en vindmølle.

Hvert år hyldes Valdemarerne ved en stor Middelalderfestival i Ringsted. Festivalen finder sted i og omkring Sct. Bendts Kirke, og der er både ridderturnering, musik, gøgl og leg og markedsplads med handelsboder og boder med salg af mad og drikke.

Sidst opdateret

08.01.2021