Du er her

For børnefamilier

Oplevelser sammen i naturen lagrer sig som unikke minder. Her findes inspiration til både aktiviteter og steder, der er et besøg værd med hele familien.

Om foråret kan du gå på jagt efter årets første sommerfugle. I videoen er Asta taget til Humlebjerg, hvor hun fortæller hvilke sommerfugle du skal holde særligt øje med. 

 

Hvad kan man lave? 

På siden Grønne spirer findes mere end 350 aktiviteter, som du kan lave i naturen med børnene. Aktiviteterne er delt efter årstid, læreplan, område og tema. Også Friluftsrådet har lavet en oversigt over 75 forskellige naturaktiviteter for børn.

På siden Krible-krable kan man lære om de små dyr, der findes lige for vores fødder. Kravl på alle fire sammen med dine børn og gå på opdagelse i de mange krible-krable dyr.

På projektet 99 arter kan man høre sjove historier om forskellige danske arter. Man kan også lære om arterne ved at spille dette spil.

Hvis man bare trænger til at lege og bevæge kroppen på en sjov måde, findes her intet mindre end 1000 forskellige lege

På Naturfamilier findes en masse inspiration til aktiviteter for børnefamilier, herunder podcast og årstidsopdelte aktiviteter. Aktiviteter der passer til årstiden kan man også finde på hjemmesiden Skoven i skolen

 

Hvor kan man tage hen? 

Gyrstinge Sø

Langs søen kan man prøve kræfter med en vandretur på 10 km. Se rute her.  Hvis man ikke vil gå så langt, kan man køre op til kilden i Store Bøgeskov og nyde udsigten og kigge efter de mange fuglearter der kommer forbi området. Langs søen står en masse gamle træer hvor der bor både flagspætter og flagremus. Lyt efter spættens trommen. 

Tæt på Ringsted Skovbørnehave er der et fugletårn og en shelterplads. Hvis man vil låne shelterpladsen i weekenden kan man kontakte børnehaven. 

Haraldsted Sø

Ved Traktørstedet i Vrangeskov kan man både finde balancebane. Turen kan fortsætte vest på ad Oplevelsesstien, hvor man også kan finde den hemmelige sti.

Ved Haraldsted Sø er der fugletårn, toiletter og et åbent naturrum, hvor man kan læse om de forskellige naturtyper. Der er også mulighed for at sove ved søen i shelter. Læs mere om overnatning i naturen her. 

Søsportshjørnet

Fra dæmningen må unge under 18 fiske helt gratis og uden fisketegn. Her findes også en plads med udendørs motionsredskaber. 

Haraldsted Lillesø (Tivolisøen)

Her kan man bade og der er en lille legeplads, samt madpakkehus og bålplads.

Kasernepark området

Her findes en lille fiskesø som man frit kan benytte, ligesom der er en god begynder MTB-bane.

En tur i skoven

Nordrup Kirkeskov og Kærehave Skov har nem adgang og gode kørselsforhold for barnevogne og andet på hjul. 

I Kærehave Skov kan institutioner og borgere i Ringsted kommune frit og uden betaling booke en skovbase.
Dem der har booket har fortrinsret til basen. Brænde kan købes af skoven ved aftale på forhånd, eller man kan selv medbringe. Se mere om booking på Kærehave Skovs hjemmeside.

I Benløse skov er der en bålplads og bordebænkesæt, men stierne er mest egnet til gåben. 

Husk, at de fleste skove i Ringsted er privateget. Sørg for at overholde regler for god færdsel

 

Vil du på tur med andre børnefamilier?

Naturfamilier er et fællesskab, hvor man kan finde andre børnefamilier lokalområdet. Naturfamilier hjælper med at danne netværket, men turene skal man selv arrangere. 

 

Sidst opdateret

20.08.2021